Comunitatea Ubuntu Romania

By , 26/11/2011 01:00

Asta-seara vreau sa va propun atentiei felul in care comunitatea Ubuntu Romania se degradeaza, precum si popularitatea distributiei pe care o reprezinta.

Pentru urmatorul subiect de dezbatere (legat de libertatea de exprimare) deschis la “Cafeneaua” forumului acestei comunitati am primit interdictie temporara pe acel forum:

“Interesant, incep sa devin probabil incomod. De ce nu aveti curajul, domnule (sau domnilor) administrator(i) sa va spuneti punctul de vedere despre libertatea de exprimare? Pentru ca ar suna cumva urat oricum ati formula? Eu astept o explicatie publica pentru care subiectele pe care le deschid despre libertatea de exprimare sunt inchise, demonstrand tocmai ingradirea acestei libertati.

Doua puncte din conduita as vrea sa le aduc in atentia publicului (de aceea nu vreau sa trimit mail pe forum@ubuntu.ro):
– citatul arhiepiscopului Desmond Tutu:
„O persoană cu spiritul Ubuntu este deschisă și disponibilă celorlalți, pozitivă față de ceilalți, care nu se simte amenințată de faptul că și alții sunt capabili și buni, pentru că el sau ea are o siguranță de sine care vine din cunoașterea că el sau ea aparține unui întreg măreț.”
– Când nu sunteți de acord, consultați-vă. Dezacorduri, atât politice cât și tehnice, vor exista tot timpul și comunitatea Ubuntu nu face excepție. Important este nu să se evite dezacordurile sau diferențele de opinie, ci să se rezolve în mod constructiv. Ar trebui să vă îndreptați spre comunitate și spre procesul comunității de a căuta sfaturi și a rezolva dezacordurile. Noi avem Consiliul Tehnic și Consiliul Comunității, dintre care, ambele, vor ajuta la alegerea cursului drept pentru Ubuntu. Acolo sunt de asemenea și câteva echipe de proiect și lideri de echipă, care s-ar putea să fie capabili să vă ajute să vă dați seama care direcție ar fi cea mai acceptabilă. Dacă chiar vreți să mergeți într-o altă direcție, atunci noi vă încurajăm să faceți o distribuție derivată sau un set alternativ de pachete folosind cadrul de pachete manageriale Ubuntu disponibile, astfel încât comunitatea să poată încerca schimbările dumneavoastră și să vă ajute în continuare.

Ambele puncte sunt incalcate flagrant de catre unii administratori ai acestui forum si cer public revocarea acestora sau incetarea cenzurii din partea lor.”

Va recomand cu caldura sa evitati acest forum pe cat posibil. Puteti incerca drept alternativa conectarea la forumul global al comunitatii Ubuntu, daca sunteti familiari cu limba engleza, sau forumul Linux Mint Romania unde puteti dezbate lejer discutii inclusiv despre Ubuntu, care este distributia de baza a Linux Mint.

5 Responses to “Comunitatea Ubuntu Romania”

 1. Ovidiu says:

  Din motivele enumerate de tine mai sus plus un atac voalat la persoana de la unul din membrii mai vechi al forumului, am decis sa ma retrag de pe forumul Ubuntu Romania de vreo 3 saptamani.Pana nu se reorganizeaza forumul nu am de gand sa mai revin.Mi se pare destul de grav ce se intampla pe acel forum si cum este instaurata o mica dictatura de anumiti administratori.

 2. Creationn says:

  Oau! sunt uimit de aceasta atitudine… si se mai lauda ca sunt deschisi si umani(terminologia ubuntu). Presupun ca au devenit asa de cand Linux Mint a depasit Ubuntu, iar acest fapt evidentiaza un singur aspect: unii nu stiu ca alegerea unui OS este o chestie de gust.
  Pacat…

 3. Cristi says:

  Da, am fost si eu dezamagit. Intr-atat incat m-au determinat sa si postez dupa o lunga vreme de pauza un articol negativ. Eh, poate cu timpul imi mai revin si eu cu timpul liber si mai postez si alte lucruri. Momentan sunt un pic deznadajduit si de directia pe care au inceput sa mearga anumite interfete grafice. M-as intoarce la KDE, dar inca nu au rezolvat unele buguri care ma supara inca de cand m-am decis sa ma indrept spre GNOME2. Acum GNOME2 isi traieste ultimele clipe, un pic “revergorat” de MATE, dar nu m-a convins inca. GNOME3 + MGSE din Linux Mint ma cam deranjeaza la… utilitate, asa ca momentan stau pe un GNOME3 chior in Arch Linux, cel putin pe calc. meu si pe laptopul de “scandal”.

  Astept vremuri mai bune si o sa revin si cu articole, sper eu.

 4. Creationn says:

  Cristi despre ce bug-uri vorbesti cand te referi la KDE ?

 5. Cristi says:

  De exemplu vizualizarea unui film de pe un share din retea se finalizeaza cu copierea intregului film pe local si apoi redarea lui. In GNOME, multumita gvfs, lucrul acesta nu se intampla.

Panorama Theme by Themocracy