Ubuntu 10.10 va fi Maverick Meerkat

By , 02/04/2010 21:56

Acum ca s-au linistit apele in urma negocierilor esuate cu Microsoft (care evident au fost o gluma, mai mult sau mai putin buna de 1 Aprilie) cei de la Canonical au trecut la lucruri mai “serioase” cum ar fi stabilirea numelui distributiei ce va aparea in Octombrie anul acesta, la 6 luni de la lansarea LTS-ului 10.04.

Numele versiunii 10.10 care ii va urma Lynx-ului cel Lucid va fi Maverick Meerkat.

8 Responses to “Ubuntu 10.10 va fi Maverick Meerkat”

 1. Dumy says:

  Il asteptam cu interes, dar pana atunci sa vedem ce ne aduce 10.04

 2. Cristi says:

  Astept 10.04 pentru server, iar pentru desktop astept Mint-ul bazat pe 10.04. 🙂

 3. Dumy says:

  Apropo de Mint, am incercat din nou Helena, de aceasta data varianta cu Gnome. Dupa ce am facut partitiile “/”. /home” si “swap” mi-a aparut o eroare ca nu poate formata swap-ul 🙁 De precizat ca pusesem un hdd nou nout, pe care il detecta. In Ubuntu 9.10 a mers. Ce sa fie cu acest Mint de nu vrea sub nicio forma sa mearga la mine?

 4. Cristi says:

  Foarte ciudat. Nu-mi dau seama care a fost problema lui cu swap-ul.
  Imi poti trimite un screenshot cu eroarea, in caz ca vei vrea sa mai incerci o data instalarea? In principiu daca a mers in Ubuntu nu ar avea de ce sa nu mearga in Mint, fiindca installer-ul cred ca difera prea putin spre deloc fata de cel al Ubuntu Karmic. Te-ai razgandit cumva in timp ce partitionai si ai refacut partitionarea? Ca am patit si eu asta cu unul din laptop-uri si a trebuit sa reiau procesul de instalare de la 0 fiindca nu mai recunostea UUID-ul partitiei /home si a partitiei de swap. Am incercat sa setez eu alt UUID pentru /home si sa-l modific in fstab si tot nu a vrut. Cum timpul era scurt am recurs la varianta “backup, instalare de la 0 cu formatare /home, restore /home din backup” si a mers dupa asta.

 5. Dumy says:

  Cred ca am totusi o problema de hardware. Mai precis am schimbat un hdd Maxtor de 40 gb cu un Western Digital de 80 gb (ambele pe IDE computerul fiind mai vechi putin). Maxtorul nu a vrut sub nicio forma sa mai buteze din senin. Am pus noul hdd, mi-a dat eroare pe care am enuntat-o mai sus, dar in cele din urma am reusit sa pun Ubuntu. Aseara a intrat in idle si intrat a fost pentru ca nu a vrut sa mai plece nici acesta nou, oferindu-mi urmatoarea eroare: filesystem has error: /home. Am incercat din nou cu Mint, dar s-a blocat hardul chiar in timpul instalarii, pana la partitionare, dupa care mi-am zis sa incerc si Pardus. Am luat repede ISO-ul cu 2009.1, am instalat pe o singura partitie (crezand ca asa va merge in cele din urma). Procesul a decurs bine pana la aparitia lui Kaptan, cand la ultima optiune s-a blocat din nou. Restart si urmatoarea eroare: “mounting /dev/sda1 on /newroot failed: Invalid Argument. Chiar nu mai stiu ce sa-i mai fac, dar imi dau seama ca sigur e ceva de hardware pentru ca la prima instalare Ubuntu pe noul hdd mi-a facut probleme driverul Nvidia, care inainte mersese fara probleme, iar imaginea TV Tunerului se strica de fiecare data cand miscam mouseul (curios!). 🙁

 6. Cristi says:

  Incearca pentru inceput sa schimbi cablul IDE, daca ai un altul prin casa sau ia-l pe cel de la unitatea optica daca e pe un cablu separat. La fel, poti incerca un cablu de alimentare separat pentru HDD. Daca nu, cam toate indiciile duc spre o problema cu placa de baza, din pacate.

 7. Dumy says:

  Am reusit sa instalez Ubuntu din nou. Se pare ca e singurul care merge. Am schimbat cablul IDE si deocamdata, cu exceptia problemei de la tvtuner, celelalte nu au mai aparut. Multumesc pentru sfaturi 😉 P.S. Imi pare rau ca nu am apucat sa vad la lucru Pardus. Din ce am vazut era interesant.

 8. Cristi says:

  Nu face nimic. Cu placere. Acum, nah, toate la timpul lor… timp sa fie. 🙂

Panorama Theme by Themocracy